Het verhaal van Ristorante Dell’ Etna begint met de twee broers Giuseppe en Angelo Rigaglia. In de jaren ’70 vestigden zij zich in Nijmegen en bouwden daar een succesvolle keten van Italiaanse restaurants op. Gedurende 25 jaar brachten zij de authentieke Italiaanse keuken naar Nederland, tot de heimwee naar hun geboorteland Sicilië hen uiteindelijk terugriep.
In Sicilië hervonden Giuseppe en Angelo hun passie voor de horeca en wisten ze een nieuw, bloeiend restaurantimperium op te bouwen. Hun liefde voor Nederland bleef echter altijd in hun harten, evenals in die van hun kinderen, waarvan sommigen nog steeds in Nederland woonden.
In de zomer van 2016 besloten de broers om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: de Vierdaagsefeesten en de Nijmeegse Zomerfeesten eindelijk eens als toerist te beleven. Tijdens hun jaren als restauranthouders hadden ze deze feesten altijd gemist door hun drukke werkzaamheden. De gezelligheid, de diversiteit van de wandelaars en de feestelijke sfeer hadden altijd een speciaal plekje in hun hart gehad.
Toen ze eenmaal in Nederland waren, genoten ze met volle teugen van het feestgedruis. Terwijl ze mijmerden over hun tijd in de horeca, staken herinneringen en misschien ook een vleugje heimwee de kop op. Tijdens een grapje over het openen van een nieuw restaurant kwam de gedachte opeens dichtbij toen er een prachtig pand beschikbaar bleek te zijn aan de Rijnkade 62 in Arnhem. De broers gingen kijken, en het was liefde op het eerste gezicht. De locatie en het uitzicht op de Rijn inspireerden hen om hun passie voor de horeca nieuw leven in te blazen.
Hun zonen, inmiddels volleerde horeca-experts, stonden klaar om samen met hun vaders deze nieuwe droom te verwezenlijken. Vincenzo Rigaglia, zoon van Giuseppe, had zich ontwikkeld tot een buitengewoon gastvrije en charismatische gastheer. Samuele Rigaglia, zoon van Angelo, was een meesterlijke chef-kok geworden, die met zijn culinaire creaties zowel qua smaak als presentatie imponeerde. De perfecte combinatie voor een authentiek familiebedrijf was geboren.
Na vier maanden van intensief werk, waarin alleen materialen uit Sicilië werden gebruikt, transformeerden ze het pand tot een klein stukje Italië aan de Rijn. Op 18 februari openden zij met trots de deuren van Ristorante Dell’ Etna. De unieke handgemaakte, houtgestookte pizzaoven werd hun paradepaardje, en al snel wisten ze gasten mee te nemen op een culinaire reis naar het zonnige Sicilië.
Na een succesvolle periode in Nederland besloten de broers dat het tijd was om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten in hun geliefde Sicilië. Ze droegen het restaurant over aan goede vrienden die hun passie voor Italiaanse gerechten delen en het erfgoed van Dell’ Etna met liefde voortzetten.
Bij Ristorante Dell’ Etna wordt u nu nog steeds verrast door culinaire hoogstandjes, bereid met verse ingrediënten: van huisgemaakte pasta tot vers gebakken brood. Voor wijnliefhebbers is er een uitgebreid assortiment aan kwaliteitswijnen, waaronder een selectie uit eigen huis.
We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden en zich bij ons een avond in Italië aan de Rijn wilt laten verwennen.
A presto, tot snel!
Ristorante Dell’ Etna.
Design & onderhoud MARV-Websolutions